Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ένας χρόνος ήττες...


Τις τελευταίες ημέρες, έτυχε να διαβάσουμε δύο κείμενα (το ένα μάλιστα καταγγελία εναντίον μας), τα οποία περισσότερο μας φάνηκαν ως σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού και θα ‘λεγε κανείς ότι η παράταξη που τα υπογράφει πιάστηκε στη «φάκα» που σχεδίασε για μας, εκθέτοντας ουσιαστικά την απουσία της. Η αλήθεια είναι ότι ένα χρόνο τώρα δεν μπήκαμε στη διαδικασία του παραταξιακού «ξεκατινιάσματος» με καταγγελίες κατά άλλων παρατάξεων και ούτε πρόκειται να το κάνουμε τώρα, γιατί κάτι τέτοιο δεν αντιπροσωπεύει το νέο και διαφορετικό για το οποίο παλεύουμε τόσο στη Σχολή μας, όσο και στην ίδια την κοινωνία. Ωστόσο, οφείλουμε προς τους συμφοιτητές μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, στα θέματα που τους αφορούν και όχι στη λασπολογία που δεχτήκαμε:

1ον: Η απόφαση για την παράταση της εξεταστικής του Ιουνίου πάρθηκε σε Συνέλευση Τμήματος και όχι στο γραφείο του Προέδρου, στην οποία Συνέλευση παρευρεθήκαμε και τοποθετηθήκαμε με επιχειρήματα, διεκδικήσαμε 4 εβδομάδες και πετύχαμε έστω και αυτές τις 3, αντί για τις 2 που προβλέπει ο γελοίος νόμος Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου. Πραγματικά ποιόν προσπαθούν να κοροϊδέψουν με το ΨΕΜΑ ότι χάρη στην παρέμβαση γραμματέα άλλαξε η διάρκεια της εξεταστικής;!
Παλεύουν να συγκαλύψουν την ΑΠΟΥΣΙΑ της «πρώτης δύναμης» ΦΑΚΑ-ΕΑΑΚ, που δεν ήταν εκεί, ως όφειλε, για να διεκδικήσει μαζί μας! 

2ον : Εμείς καλέσαμε ήδη από το Μάρτιο το Σύλλογο Φοιτητών και όλες τις παρατάξεις ανεξαιρέτως σε συλλογική διεκδίκηση 1) για τη διεύρυνση της εξεταστικής 2) για τον καθορισμό ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ του προγράμματος εξεταστικής και 3) για να διεκδικήσουμε ΠΡΟΟΔΟΥΣ. Παλεύουμε για την εξεταστική του Ιουνίου μήνες τώρα και όχι με λαϊκισμούς της τελευταίας εβδομάδας. Μέχρι και για τις Συνελεύσεις Ετών, που ξεκίνησαν από το 4ο έτος, αν δεν κινούσαμε τις διαδικασίες, οι συνάδελφοι της ΦΑΚΑ-ΕΑΑΚ θα κοιμούνταν ακόμη τον ύπνο του δικαίου.

Πραγματικά θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα, πέρα και πάνω από παρατάξεις, τόσο για τα προβλήματα του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής, όσο και για τα ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα. Αλλά τους εν λόγω συναδέλφους, δυστυχώς τους έχουμε χάσει από το προσκήνιο από το Φεβρουάριο. Και έρχονται τώρα, τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, με έναν «καταιγισμό» από ψευδείς καταγγελίες, «σεντόνια» ολόκληρα με αφίσες, γλέντια και άλλες παλαιοπαραταξιακές τακτικές, να μας θυμίσουν ότι και η ΦΑΚΑ-ΕΑΑΚ δρα όπως και οι υπόλοιπες καθεστωτικές παρατάξεις, λειτουργεί ψηφοθηρικά και με αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις, εν τέλει αποπροσανατολίζει τους φοιτητές από τα πραγματικά προβλήματα και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Ένα χρόνο τώρα, ο Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής μετρά μόνο ήττες από τις πρακτικές που εφαρμόζουν και εύλογα αναρωτιέται κανείς:

Μήπως τελικά δεν ξέρουν να διεκδικούν;


Εμείς θέλουμε να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και να παλεύουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πέρα από μικρο-παραταξιακές λογικές. Αυτό ζητούσαμε με τις τοποθετήσεις μας και τα κείμενά μας ένα χρόνο τώρα, κι όσο και να μας λασπολογούν, η αλήθεια δεν αλλάζει. Λυπόμαστε για αυτή τους τη συμπεριφορά και ευχόμαστε οι συνάδελφοι της συγκεκριμένης παράταξης να υπερβούν τη λογική παραταξιακό «μαγαζάκι», ώστε μπορέσουμε να δώσουμε μαζί, τους αγώνες που έρχονται. Να μην ξεχνούν όμως οι συνάδελφοι, ότι όση λάσπη κι αν πετάξεις, όσες αφίσες κι αν κολλήσεις, δε φτάνουν για να καλύψεις την απουσία σου, μήνες τώρα…

Κίνηση Φοιτητών Κτηνιατρικής











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου