Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μαζί συνεχίζουμε..!


Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από τότε που δημιουργήσαμε την «Κίνηση Φοιτητών Κτηνιατρικής», προβληματισμένοι από τα αδιέξοδα, ονειρευόμενοι ένα μέλλον καλύτερο για τη γενιά μας και έχοντας βαθιά πίστη ότι μέσα από το συλλογικό αγώνα και μακριά από κομματικές γραμμές μπορούμε να ανατρέψουμε τη δυσμενή κατάσταση. Στο διάστημα αυτό, ζήσαμε κρίσιμες στιγμές. Είδαμε την κοινωνία να βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο, με πολιτικές λιτότητας που οδήγησαν τους Έλληνες στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Είδαμε τις άδικες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τους γονείς μας να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, αλλά και την περιστολή της δημόσιας υγείας, του κοινωνικού κράτους αλληλεγγύης. Είδαμε την εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού σε εγχώριους και ξένους κερδοσκόπους και το φασισμό να απειλεί τη δημοκρατία. Είδαμε να στερούν από τη γενιά μας την ελπίδα σε μια ζωή καλύτερη, την ανεργία των νέων να αγγίζει τους δύο στους τρεις, το περιβάλλον να καταστρέφεται για να κερδίζουν ελάχιστοι «ισχυροί» και την οικονομική μετανάστευση να αυξάνεται ραγδαία. Ένα μέλλον που δε μας χωράει εδώ, σε μια κοινωνία που οδηγείται στην παρακμή.

Την ίδια στιγμή, το Πανεπιστήμιό μας υποχρηματοδοτείται, σε βαθμό που αδυνατεί να λειτουργήσει, υποβαθμίζεται το επίπεδο των σπουδών μας, ενώ μειώνονται φοιτητικές παροχές όπως η δωρεάν σίτιση και η δωρεάν στέγαση, σε μια εποχή που τις έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Παράλληλα, η τριτοβάθμια εκπαίδευση δέχεται μια επίθεση, από νομοθετικές πρωτοβουλίες και σχέδια (βλέπε «Αθηνά») που ουσιαστικά την οδηγούν στη διάλυση, «κλείνοντας το μάτι» στην ιδιωτικοποίηση. Και ταυτόχρονα, οι κομματικές παρατάξεις, αντί να δώσουν παλμό στο φοιτητικό κίνημα και να πρωτοστατήσουν στον αγώνα, αυτές το οδηγούν μεθοδευμένα στη διάσπαση, με τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις τους. 

Κόντρα όμως σε αυτή τη δυσοίωνη πραγματικότητα, μέσα σε αυτό το χρόνο δώσαμε και έναν ελπιδοφόρο αγώνα. Έναν αγώνα απέναντι στη διάλυση του δημόσιου Πανεπιστημίου, στην περιστολή του δωρεάν χαρακτήρα του και στη γενικότερη απαξίωση των σπουδών μας:

Προσπαθήσαμε να βάλουμε ολόκληρο το φοιτητικό σώμα σε μια διαδικασία καθολικής ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, με Συνελεύσεις Ετών, αλλά και με Γενικές Συνελεύσεις, όπου οι αποφάσεις για τα προβλήματά μας λαμβάνονται αμεσοδημοκρατικά και όχι μέσω αντιπροσώπων. Διεκδικούμε συλλογικά, ενωμένοι, ως Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής!
Ξεφύγαμε από τις παλαιοπαραταξιακές τακτικές, με τις αφισοκολλήσεις-«σεντόνια», τα πάρτυ και το παραταξιακό «ξεκατίνιασμα», καθώς όλα αυτά δεν έχουν καμία ουσιαστική συνεισφορά στους φοιτητικούς μας αγώνες, άρα και κανένα λόγο ύπαρξης. 
Καλέσαμε σε ΕΝΟΤΗΤΑ και τις υπόλοιπες παρατάξεις, πάνω στα σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούν και συμπόρευση για τη λύση τους.
Δημιουργήσαμε τον ιστότοπό μας, μια δομή αντι-πληροφόρησης, για να μπορέσουμε να προβάλλουμε μια άλλη αλήθεια, κόντρα στην προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Με εκδηλώσεις, κείμενα και τοποθετήσεις μας, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τις εργασιακές διεξόδους για τους συμφοιτητές μας, να αναδείξουμε ότι εμείς, η νέα γενιά είμαστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου. Μπορούμε να μείνουμε και να τ’ αλλάξουμε όλα!
Δώσαμε όλοι μαζί οι φοιτητές της Κτηνιατρικής, αγώνα για τις εξεταστικές μας, για προόδους, για να δημιουργήσουμε ένα νέο, καλύτερο Πρόγραμμα Σπουδών. Αγώνα για να έχουμε ποιοτικές σπουδές και να αποφοιτούμε έγκαιρα.


…Ναι, μόνο μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε αυτόν τον Αγώνα!

Πλέον είναι ξεκάθαρο. Καλούμαστε ως κοινωνία αλλά και ως νεολαία να υπερασπιστούμε το μέλλον μας σε αυτό τον τόπο. Να παλέψουμε όλοι μαζί, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, για να μην επιτρέψουμε να μας στερήσουν αυτά που δικαιούμαστε, αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές φοιτητών μέχρι σήμερα. Να μην οδηγήσουν τη νεολαία στη μετανάστευση! Διεκδικούμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, με ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο χωρίς λειτουργικά προβλήματα που θα παρέχει ποιοτική γνώση και ίσες ευκαιρίες σε όλους. Ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο, που οι απόφοιτοί του θα δώσουν νέα πνοή στον παραγωγικό ιστό της χώρας. Δημιουργούμε τις δικές μας δομές αντι-πληροφόρησης και επικοινωνίας. Τη στιγμή που το κλίμα σε ολόκληρη την Ευρώπη δείχνει να αλλάζει, τη στιγμή που πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί βρίσκονται σε κοινή μοίρα με εμάς – και θα βρεθούν ακόμη περισσότεροι σύντομα- ήρθε η ώρα να πάρουμε εμείς τις πρωτοβουλίες για να σχεδιάσουμε μόνοι μας το μέλλον που δικαιούμαστε. Δίνουμε αγώνα για πραγματική δημοκρατία, για μια Ελλάδα παραγωγική, ανεξάρτητη από δανειστές και ξένους αφέντες, με μόνο κυρίαρχο τον λαό της. 


ΦΕΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ  ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!


ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!


Κίνηση Φοιτητών Κτηνιατρικής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου