Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εξεταστική 3 εβδομάδων αποφάσισε η Συνέλευση Τμήματος για τον Ιούνιο

Στη Συνέλευση Τμήματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, αποφασίστηκε η εξεταστική του Ιουνίου να διαρκέσει 3 εβδομάδες (αντί για τις 2 εβδομάδες που ορίζει ο νέος νόμος). Η απόφαση λήφθηκε με "συνοπτικές διαδικασίες", ενώ μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι απουσίαζαν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις, σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα...


Τα μέλη της Κίνησης Φοιτητών Κτηνιατρικής που βρέθηκαμε στη Συνέλευση υποστηρίξαμε ξεκάθαρα ότι η εξεταστική θα πρέπει να παραμείνει ως είχε (με τις 4 εβδομάδες), διότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τους ολοένα και περισσότερους φραγμούς στο να περνάμε μαθήματα και να πάρουμε πτυχίο. Επιπλέον, ζητήσαμε προόδους ενώπιον όλων των εκπροσώπων των τομέων, για να μπορούν οι φοιτητές να περνούν μαθήματα ήδη μέσα στο εξάμηνο και να διευκολυνθούμε στη δύσκολη εξετασική που μας περιμένει.

Είναι πάγια η θέση μας ότι για να αλλάξει ένα σύστημα που έχει στη βάση του τις εξετάσεις αντί για την ίδια την εκπαίδευση, πρέπει πρώτα να γίνουν μια σειρά από κινήσεις (όπως π.χ. πρόοδοι μέσα στο εξάμηνο), τα οποία εν τέλει θα κάνουν την εξεταστική μια ευκολότερη διαδικασία. Με το να μας μειώνουν την εξεταστική χωρίς προηγουμένως να κάνουν όλες αυτές τις κινήσεις που θα μας διευκολύνουν, στην ουσία δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την φοίτηση και αποφοίτησή μας! Ενώ μας λένε από τη μια ότι θέλουν και οι ίδιοι οι καθηγητές να παίρνουμε πτυχίο έγκαιρα, οι αποφάσεις τους άλλα μας δείχνουν.

Επικαλούνται τη νομιμότητα τη στιγμή που σε άλλες σχολές αντίστοιχης φύσης με τη δική μας -βλέπε ιατρική- οι εξεταστικές περίοδοι είναι πολύ μεγαλύτερες και σε καμία περίπτωση δεν είναι 2 και 3 εβδομάδες, όπως ορίζει ο γελοίος νόμος Διαμαντοπούλου/Αρβανιτόπουλου.



Και σ' όλο αυτό το τραγελαφικό σκηνικό, προστίθεται και η ουσιαστικά ανύπαρκτη εκπροσώπηση των φοιτητών στη Συνέλευση Τμήματος με τη νέα της δομή, όπου 1 μόνο (!) φοιτητής θα εκπροσωπεί το σύνολο του Φοιτητικού Συλλόγου! Δηλαδή μας αφαιρούν το δικαίωμα να συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων για τις ίδιες μας τις σπουδές και για τα θέματα που μας αφορούν άμεσα, όπως τώρα με την εξεταστική! Και εμείς άλλωστε που βρεθήκαμε στη Συνέλευση σήμερα δεν είχαμε (τυπικά) δικαίωμα ούτε λόγου, ούτε ψήφου.

Επειδή οι δύσκολες καταστάσεις που ζούμε απαιτούν αποφασιστικότητα και λύσεις, κάνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους συμφοιτητές μας και στις υπόλοιπες παρατάξεις του Σ.Φ. Κτηνιατρικής για να διεκδικήσουμε ΑΠΟ ΤΩΡΑ οργανωμένα, εξεταστική 4 εβδομάδων για το εαρινό εξάμηνο.


Επίσης, καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις σε συνεδρίαση Δ.Σ. την Πέμπτη 21 Μαρτίου στη 1 μ.μ. στις κλινικές για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τη μηδαμινή εκπροσώπησή μας στη Γενική Συνέλευση Τμήματος. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην αντιδημοκρατική δομή που της έχει δώσει ο νόμος που φτιάχτηκε για να διαλύσει το ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ!

ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ!


Κίνηση Φοιτητών Κτηνιατρικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου