Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Όχι στην ξενοφοβία

Με συγκινητική απλότητα, τα παιδιά στα παρακάτω βίντεο απαντούν στην ανησυχητική, πλέον, ξενοφοβία που παρατηρείται στις μέρες μας στην Ελλάδα. Η κρίση, μας έχει φτάσει σε καταστάσεις εξαθλίωσης και κοινωνικού κανιβαλισμού, σε βαθμό που κάποιοι παλεύουν να πατήσουν πάνω στο πτώμα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) του πιο αδύναμου διπλανού τους, νομίζοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Χρυσαυγίτικες ρητορείες μίσους που στοχεύουν κάθε φορά στον εύκολο στόχο, στον αδύναμο κρίκο. Σήμερα είναι οι μετανάστες, αύριο οι αντιφρονούντες και μεθαύριο η δημοκρατία -έστω αυτή η τυπική, συρρικνωμένη, ρημάδα δημοκρατία. Κι όλα αυτά, από έναν λαό που μια-δυο γενιές πίσω να κοιτάξει, θα βρει έναν συγγενή του μετανάστη στη Γερμανία, στην Αυστραλία ή στην Αμερική.

Ήρθε καιρός να τελειώνουμε με τις αυταπάτες. Δε μας φταίνε οι μετανάστες για τα προβλήματά μας, ας ενηλικιωθούμε ως λαός. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην κρίση, απέναντι σε αυτούς που την έσπειραν, απέναντι στο πολιτικό σύστημα που έπρεπε να'ναι εκεί για να μας προστατέψει κι αυτό μας πούλησε, απέναντι και στα δικά μας λάθη. Να ξεκινήσουμε να ψάχνουμε εκεί που πρέπει για τη λύση της, πράγμα που προϋποθέτει ρήξη και τομές, μπροστά σε ένα σύστημα που θα συνεχίσει να μας βυθίζει σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, όσο αυτό εξασφαλίζει τα κέρδη του.


Φωνάζουμε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ σε όλη αυτή τη χρυσαυγίτικη νεοφασιστική υποκουλτούρα της ξενοφοβίας και του εθνικισμού. 
Προστατεύουμε την ελληνική κοινωνία, από την μιζέρια και την απώλεια των αξιών της.
Η μόνη "βρωμιά" που πρέπει να "ξεβρωμίσει" στην Ελλάδα του 2013, είναι η εσωστρέφεια, η ξενοφοβία και οι διαστροφικές αντιλήψεις ανθρώπων που ονειρεύονται εφιάλτες του παρελθόντος. Ο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας έχει ακόμη χώρο...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου