Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών μετά θάνατον σε δυο Πακιστανούς

Κι επειδή, ένας από τους λόγους που δημιουργήσαμε αυτό το blog είναι ακριβώς η αντιπληροφόρηση, το παρακάτω άρθρο το ανεβάζουμε ως απάντηση στο ρατσισμό, στην εσωστρέφεια και στη φασιστική βία απέναντι σε ανθρώπους που βρέθηκαν εδώ και παλεύουν για το ίδιο πράγμα που παλεύουμε όλοι μας: μια καλύτερη ζωή. Στην Ελλάδα της κρίσης, η κοινωνία μπορεί να έχει βρεθεί μπροστά σε χίλια δυο αδιέξοδα, μπροστά σε παθογένειες όπως ο ρατσισμός, που νομίζαμε πως έχει νικήσει προ πολλού, όμως τώρα ήρθε ο καιρός να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά μια και καλή. Ας μην αφήσουμε τη μικρότητα και τη στενομυαλοσύνη να εξαφανίσει κάποια από τα σημαντικότερα στοιχεία του λαού μας, την ανθρωπιά, τις αξίες και την ψυχή του. Γιατί τότε θα έχουμε πραγματικά χρεωκοπήσει...

Εδώ λοιπόν, η ιστορία δύο Πακιστανών, του Hamayn Anwar και Wakar Ahmed, όπως τη διαβάσαμε στη σελίδα 
lifo.gr, οι οποίοι βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών για την αυτοθυσία τους, όταν προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι μετά από τροχαίο.


Tο βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών απονεμήθηκε, μετά θάνατον, στους δύο Πακιστανούς Hamayun Anwar, 18 ετών και Wakar Ahmed, 32 ετών, για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας, καθώς βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από τις ράγες του τρένου.

To περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Απριλίου όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε το ηλικιωμένο ζευγάρι, συγκρούστηκε με τρένο στο Κρυονέρι. Οι Πακιστανοί προσπάθησαν να σώσουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου και δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μαζί τους.

Μπορεί να μην κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ηλικιωμένο ζευγάρι, όμως η αυτοθυσία τους έστειλε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα σε όλους μας. Αρκετά με τη ρατσιστική ηλιθιότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου