Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ενωμένοι σε έναν ανένδοτο αγώνα για Δημοκρατία

Το βράδυ της 11ης Ιουνίου η ΝΔ αποφασίζει και διατάζει, με μια πραξικοπηματικού τύπου πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να καταργήσει μέσα σε λίγες ώρες το ιστορικότερο μέσο μαζικής ενημέρωσης και έναν βασικό πυλώνα της δημοκρατίας στη χώρα μας. Τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Με αυτή την ύβρη απέναντι στον ελληνικό λαό και στη δημοκρατία, προσπαθεί η βασική συνιστώσα της τροϊκανής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να παραδώσει την ενημέρωση στα χέρια του ιδιωτικού συμφέροντος, του εκάστοτε Μπόμπολα ή Αλαφούζου. Μάλιστα, δε διστάζει να φιμώσει μεταφορικά και κυριολεκτικά (αφού έκοψαν το σήμα εν ώρα μετάδοσης τόσο της ΕΡΤ, όσο και του 902, χωρίς καμία δικαιοδοσία) δημοσιογράφους και πολίτες, στερώντας μας το δικαίωμα της πρόσβασης σε ένα μέσο ενημέρωσης ανεξάρτητο από το ιδιωτικό συμφέρον. 

Βασικό τους πρόταγμα, η κακοδιαχείριση της ΕΡΤ και όπλο τους η οικονομική κρίση. Γνωστή η συνταγή: «πονάει δόντι, βγάζει δόντι». Ό,τι δημόσιο, πρέπει πάση θυσία να το βγάλουμε ελλειμματικό και να του περάσουμε λουκέτο ή να το ξεπουλήσουμε. Μόνο που τους διαφεύγει το προφανές. Η ΝΔ δεν ανελίχθηκε ξαφνικά στην κυβέρνηση και βρήκε την ΕΡΤ ελλειμματική και διεφθαρμένη. Ήταν αυτή, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κακοδιαχείριση, καθώς «δικοί τους» διοικούσαν τόσα χρόνια τη δημόσια τηλεόραση, όχι οι δημοσιογράφοι, «δικοί τους» λογοέκριναν την είδηση, ήταν αυτοί που τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά το επιδείνωσαν και είναι αυτοί που φέρουν εξ’ ολοκλήρου τις πολιτικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.

Όμως εμείς δεν τρώμε το κουτόχορτο που μας πλασάρουν. Χρησιμοποιούν την οικονομική κρίση για να νομιμοποιήσουν τα σχέδια της εγχώριας και ξένης καπιταλιστικής ελίτ, εξυπηρετώντας λίγους σε βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, πρόκειται και για κάτι ακόμη πιο βαθύ. Δεν είναι μόνο η απόλυση πάνω από 2600 ανθρώπων εν μια νυκτί. Δεδομένου ότι σε μια σύγχρονη δημοκρατία τα ΜΜΕ αποτελούν αποδεδειγμένα την αποκαλούμενη «4η εξουσία», με αυτή της την ενέργεια η ΝΔ βάλλει ευθέως εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας υποβάλλοντάς μας ,πλέον, αποκλειστικά στη χειραγωγούμενη ενημέρωση. 

Χθες ήταν το δημόσιο Πανεπιστήμιο, οι εκπαιδευτικοί, πολλοί άλλοι κλάδοι εργαζομένων ή το νερό, σήμερα η ΕΡΤ και αύριο ό,τι άλλο μας έχει απομείνει, για να 'χουμε κάτι στα χέρια μας και να παλέψουμε γι’ αυτό τον τόπο και το μέλλον μας. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, μπορεί να έχει υποστεί χρόνια κακοδιαχείριση, αλλά δεν πρέπει να τους αφήσουμε να την κλείσουν. Η προσφορά της ΕΡΤ είναι πολύπλευρη όχι μόνο στην ενημέρωση, αλλά και στον πολιτισμό, στην παιδεία και στον αθλητισμό. Μια ραδιοτηλεόραση με άλλη αισθητική που λείπει από την ιδιωτική, με άλλη οπτική απέναντι στα πράγματα, πέρα από το «εύπεπτο» θέαμα, την εξαγορασμένη είδηση και το «τι πουλάει». Στο αρχείο της ΕΡΤ, υπάρχουν καταγεγραμμένα ολόκληρα κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και σπανιότατο υλικό που κινδυνεύει να πέσει στα χέρια ιδιωτών (ενώ η διατήρηση και η ανάδειξή του από τους εργαζομένους της ΕΡΤ ήταν και είναι άριστη). Η ΕΡΤ είναι μέρος της ιστορίας μας και αναγκαίο κομμάτι της δημοκρατίας.

Ας δώσουμε λοιπόν, έναν αγώνα ανένδοτο για να την προασπίσουμε, να την κρατήσουμε ανοιχτή, να κάνουμε τα πάντα για να την εκσυγχρονίσουμε και να την εξυγιάνουμε. ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. Να γίνει η δημόσια ραδιοτηλεόραση το δημοκρατικό μας ανάχωμα, απέναντι στη μιντιακή προπαγάνδα του κάθε Μπόμπολα και Αλαφούζου, να γίνει αυτή ένα μαζικό, λαϊκό μέσο ενημέρωσης, που θα δίνει φωνή σε όλους εμάς που πληρώσαμε και πληρώνουμε από το υστέρημά μας, ώστε αυτή η δημόσια ραδιοτηλεόραση να μην έχει ανάγκη από ιδιοκτήτες και «καπέλα». Για να έχουμε μια αντικειμενική, πολυφωνική ενημέρωση, όπλο για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε απέναντι στο σκοταδισμό της ιδιωτικής και ελεγχόμενης ενημέρωσης, για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των βάρβαρων και αναποτελεσματικών πολιτικών της τρικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων.

Όλος ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι μαζί μας. Καλούμε το Σύλλογο Φοιτητών Κτηνιατρικής σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις! Ο αγώνας για πραγματική δημοκρατία είναι χρέος και ιστορική μας ευθύνη! Απευθύνουμε μια κραυγή αγωνίας και παράλληλα ένα ενωτικό κάλεσμα σε όλη την Ελληνική κοινωνία, σε όλους τους συνανθρώπους μας που υφίστανται τη σημερινή βαρβαρότητα, φοιτητές, εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους και νέες, στους γονείς μας, τα’ αδέρφια και τους φίλους μας, να δώσουμε μαζί έναν αγώνα ανένδοτο! Όλοι ενωμένοι για να σώσουμε αυτό που μας ανήκει!

ΌΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ3, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!



Κίνηση Φοιτητών Κτηνιατρικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου