Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Δεν είναι αργία, είναι απεργία!



Φέτος, η εργατική πρωτομαγιά, βρίσκει την κοινωνία μπροστά σε ιστορικά αδιέξοδα. Βυθισμένη στην ανεργία, με διαλυμένο παραγωγικό ιστό και συρρικνωμένο κοινωνικό κράτος, η Ελλάδα σήμερα έχει μετατραπεί από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σε χώρα-επαίτη. Είναι πλέον πασιφανές ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι απλώς μαριονέτες "ανώτερων" κέντρων λήψης αποφάσεων, του μηχανισμού της τρόικα και για να κάνουν το οτιδήποτε πρέπει να πάρουν εντολή ή έγκριση "από τα ψηλά". Η Ελλάδα, το Μάη του 2013, δεν κυριαρχείται από το λαό της.

Η συνταγή του Μνημονίου είναι σαφής. Αφενός επιτάσσει σκληρή λιτότητα στην κοινωνία, διάλυση των δομών αλληλεγγύης και της δημόσιας υγείας, περιστολή του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας και ούτε λόγος φυσικά για πολιτισμό ή αθλητισμό. Αφετέρου με τον όμορφο τίτλο των "αποκρατικοποιήσεων" δίνει φιλέττα στην καπιταλιστική ελίτ Ελλάδας και εξωτερικού, με το ξεπούλημα των πιο κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων (βλέπε π.χ. ΟΠΑΠ) ή των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Και με τον τρόπο αυτό, με μηδενικές πλέον μόνιμες πηγές εσόδων, παρά μόνο με τις πρόσκαιρες πενταροδεκάρες της παραπάνω εκποίησης, υποτίθεται πως θα ξεπληρώσουμε χρέη, θα "γεμίσουμε" ελλείματα και θα βγούμε από την κρίση. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι αδύνατο, αλλά ούτως ή άλλως δεν ήταν και ο στόχος του Μνημονίου, όπως φάνηκε.

ΔΕΝ θα μας οδηγήσουν πουθενά αυτές οι αδιέξοδες πολιτικές. Κι αυτό γιατί σχεδιάστηκαν να εξυπηρετήσουν λίγους, σε βάρος ολόκληρων λαών. Η συνταγή είναι γνωστή και προορίζεται για όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο, ίσως και όχι μόνο. Δεν έγινε "λάθος" στο σχεδιασμό του Μνημονίου, ούτε φταίει το ότι δεν εφαρμόστηκε σωστά. Το Μνημόνιο δουλεύει ρολόι. Πήρε όσα είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με ιστορικούς αγώνες, εξαθλίωσε τους πολίτες για να τους αναγκάσει να δέχονται κάθε υποτίμηση της ζωής και των δικαιωμάτων τους, ενώ ταυτόχρονα δεν πάταξε τους μεγαλοφοροφυγάδες, γιατί αυτών ακριβώς τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Όλα βαίνουν καλώς για το μνημονιακό στρατόπεδο... Μέχρι να τους ανατρέψουμε!

  • ΛΕΜΕ ΟΧΙ  ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  • ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
  • ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ

  • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ!

 ΑΥΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!


Κίνηση Φοιτητών Κτηνιατρικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου