Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η νοοτροπία του μνημονίου λιτότητας


Κάπως έτσι είναι η νοοτροπία στην οποία κινείται η πολιτική λιτότητας. Όμως, όπως αποδείχτηκε ιστορικά και αποδεικνύεται και σήμερα, η λιτότητα είναι ένας φαύλος κύκλος που βαθαίνει ολοένα και περισσότερο την κρίση για τους λαούς και βυθίζει την κοινωνία στη μιζέρια. Και μιλάμε για τους λαούς και την κοινωνία, γιατί οι "λίγοι" ή "αφεντικά" ή "ισχυροί" ή όπως θες, κάθε άλλο παρά πλήττονται από αυτή την κατάσταση.

Αυτός ο δρόμος δε βγάζει πουθενά για εμάς, για όλη την κοινωνία. Είναι ανάγκη να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, γιατί πολύ απλά, δε μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Δεν γίνεται να αφήσουμε την παρακμή και τις συνέπειές της -ανεργία, ακραία στοιχεία, αλληλοφαγωμάρα των κοινωνικών ομάδων κ.ά.- να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό. Δεν πρέπει να δεχτούμε την υποβάθμιση της ζωής και του μέλλοντός μας.

Να δώσουμε όλοι μαζί μια γερή γροθιά στη λιτότητα, με ανάπτυξη για τους λαούς. Εκεί είναι το κλειδί και το ξέρουν πολύ καλά και οι κερδοσκόποι και τα ανδρείκελά τους, οι -περισσότεροι- πολιτικοί. Απλώς, δεν τους συμφέρει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου